Innogarden
15.04.2008 - "Ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee"
13.01.2008 - Urapolkuja Satumaahan
31.12.2007 - Auttaminen työnä
18.11.2007 - Yksilöllisyys on kaikkialla läsnä
20.10.2007 - Motivaatio ja arjen todellisuus
15.09.2007 - Tulos syntyy työstä, erinomainen tulos työstä ja tunteesta
13.08.2007
15.09.2007 - Tulos syntyy työstä, erinomainen tulos työstä ja tunteesta

Elokuussa Kauppalehti ja Talouselämä julkaisivat liitteet, joiden artikkelit käsittelivät johtamista ja valmennusta. Mielenkiintoisia aiheita ja tarkastelunäkökulmia, joista huokui inhimillisyys ja tunnepitoisuus. Asioita, joiden pitäisi kuulua jokapäiväiseen elämäämme itsestäänselvyyksinä. Nämä perusasiat tulisi opettaa jo lapsuudessa omalle jälkikasvulleen.

Tunneälystä on puhuttu jo kauan. Daniel Golemanin 90-luvulla luoma käsite Emotional Intelligence eli tunneäly voidaan hänen mukaansa jakaa kahdelle taidon tasolle. Henkilökohtaiset taidot sisältävät itsetuntemuksen, motivoitumisen ja itsensä hallitsemisen. Sosiaaliset taidot sisältävät empatian ja sosiaalisen kyvykkyyden. Omien ja toisten tunteiden tunnistamisen taidolla, sekä kyvyllä käyttää toiminnassaan tunnistamisen tarjoamia hyötyjä on todettu olevan suora yhteys ihmisen älykkyyteen.

Ruotsalainen professori Stefan Einhorn on kirjoittanut kirjan Aidosti kiltti. Hänenkin sanomansa on kiltteyden ja älykkyyden vankkumaton yhteys. Hän tarkoittaa kiltteydellä empatiaa, ei uhrautumista. Einhornin mukaan kiltteys myös leviää kanssaihmisiin ja lisää edelleen hyvinvointia. Hyvinvointi sen sijaan lisää tulosta ja tulos kasvattaa edelleen kannattavuutta.

Minulla on takanani pitkä ura tuloksellisesta myyntityöstä. Olen verkostoitunut Suomessa sekä muissa pohjoismaissa myyntityössään onnistuneiden ihmisten kanssa. Miten he onnistuivat? Miten itse onnistuin? Mistä tulos syntyi? Onnistumisen aineosat olivat mm. empaattisuus sekä omat ja asiakkaan tunteet, niiden kunnioittaminen ja huomioonottaminen. Kun nämä ainekset sekoitettiin yksinkertaisilla menetelmillä toisiinsa, oli tulos yksi parhaimmista. Yksinkertaisesti, aidosti ja ilman minkäänlaista temppuilua.

Web design: St. Hurmos Oy