Innogarden
15.04.2008 - "Ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee"
13.01.2008 - Urapolkuja Satumaahan
31.12.2007 - Auttaminen työnä
18.11.2007 - Yksilöllisyys on kaikkialla läsnä
20.10.2007 - Motivaatio ja arjen todellisuus
15.09.2007 - Tulos syntyy työstä, erinomainen tulos työstä ja tunteesta
13.08.2007
15.04.2008 - "Ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee"

”Ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee”. Pidän tästä englantilaisesta sanonnasta. Olen palauttanut sen aina mieleeni, kun reitti ei ole ollutkaan niin selvä kuin olin olettanut. Joskus asetetun tavoitteen saavuttaminen ei onnistu niin helpolla kuin on ajatellut. Reittejä on muutettava ja suunnitelmat laitettava uusiksi. Joskus on pysähdyttävä miettimään ja tehtävä uudenlaisia päätöksiä. Silloin on tärkeintä uskaltaa, olla rohkea, luottavainen ja kuljettava kohti tavoitetta, vaikka kurssia joutuisikin muuttamaan. Pääasia on kuitenkin se, että tavoite saavutetaan, mieluummin myös asetetun aikarajan sisällä. Miten tavoitteeseen päästään ja mitä reittiä, ei ole tärkein asia.

Tutkinnon suorittaminen työn ohessa on ollut kuin ennalta arvaamattoman meren ylitys. Lähtösatamasta laskettua kurssia oli korjattava monta kertaa. Toisaalta myötätuuli kuljetti pitkiä etappeja ja matka eteni arvioitua nopeammin. Toisaalla taas karikot vaanivat ja ne oli osattava välttää. Kun satama alkoi häämöttää, oli loppumatkan tekeminen helppoa. Satamaan pääsy merkitsi ansaittua lepoa ja hengähdystaukoa. Pitkä matka oli takanapäin. Pian on aika merkitä kartalle uusia reittejä ja satamia, tuntemattomia paikkoja, uusia mahdollisuuksia.

Opinnot, varsinkin gradun kirjoittaminen, oli upea kasvuprosessi, joka imi täydellisesti mukaansa. Joskus jonkin asian selvittäminen vaati syvällistä pohdintaa ja vei uskomattoman paljon aikaa. Kun ongelma sitten ratkesi, oli oivalluksen tuoma tunne mahtava ja koko prosessi jatkoi etenemistään. Jälkeenpäin olen ilolla todennut, miten valtava määrä kannustavia ihmisiä, ystäviä, tuttuja, puolituttuja, läheisiä, minulla on ollut ympärilläni. Kannustusta on tullut kaikkialta ja sen määrä yllätti minut. Se on tuntunut todella hyvältä. Kiitos siitä!

”Ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee” palaan otsikkoon. Viime päivinä olen lukenut lehdistä yhteenvetoja kouluttajien ja konsulttien tilaisuuksista. Monet heistä ovat kertoneet omista kokemuksistaan, elämänsä kipukohdista, joista on kehittynyt uskomattomia selviytymistarinoita. Lukiessani heidän kertomuksiaan ihailin sitä rehellisyyttä ja avoimuutta, millä he avautuivat kuulijoilleen. Hienoja kasvuprosesseja ihmisenä, mahtavia selviytymistarinoita ja hankalien asioiden näkemistä uudessa valossa, uutena mahdollisuutena. Ihailtavaa, avointa ja rohkeaa toimintaa.

Palaan lähiaikoina tutkimukseni sisältöön tarkemmin, heti sen jälkeen, kun se on tarkastettu. Siinä on mielenkiintoista asiaa työstä, sen tekemisestä, odotuksista ja ajastamme tämän päivän työelämässä. Uusi kirjallinen tuotos on suunnitteilla. Kirja, jonka aihepiiri liittyy tavalla tai toisella työhön ja vanhaan englantilaiseen sanontaan ”Ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee”.

Web design: St. Hurmos Oy